Цветан Цветанов е с повдигнато обвинение

Прокуратурата повдигна в сряда обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за незаконните подслушвания. Цветанов е обвинен в престъплението „допустителство по служба“. Максималното наказание за него, предвидено от закона е 8 г. затвор. На бившия вътрешен министър бе определена мярка за неотклонение „подписка“. "Не коментирам съдебен процес никога. Нека да си свърши процесът и тогава ще го коментираме - когато има взети решения", каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

При разследването по „бръмбаргейт“ стана ясно, че двама служители на СДОТО са признали за незаконните подслушвания. По повод възобновената от НАП проверка на имотите му, Цветанов отговори, че всичко срещу него е тенденциозно.

Разпитът на Цветан Цветанов пред съдия не се състоя, защото в съдебната зала не бяха призовани четирима вече обвинени бивши служители на СДОТО. Явно съм специален, коментира Цветанов факта, че от сутринта през 10-15 минути заедно с адвоката си Менко Менков се придвижва между различни сгради на прокуратурата и съда. След като престоя около 10 мин. в съдебната зала, където не можа да се осъществи разпитът, Цветанов и Менков отново се върнаха в прокуратурата. Преди това Цветанов беше прехвърлен от сградата на Специализираната прокуратура в сградата на Съдебната палата . Не смятам, че трябва да имам притеснения за повторната проверка на имотното състояние на Цветан Цветанов, още по-малко че не изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) извършва проверката, каза пък бившият директор на НАП Красимир Стефанов, който сега е депутат от ГЕРБ. На въпрос дали предложението да стане депутат е направено от Цветан Цветанов в знак на благодарност за проверката на НАП през 2011 г., Стефанов заяви: "Няма за какво да ми се отблагодарява. Проверката е напълно публична, беше представена в парламента три часа от мен и моите експерти. Протоколите бяха изпратени на Софийска градска прокуратура и на Върховната касационна прокуратура и от тях заключението е, че няма никакви проблеми и всичко е точно". На въпрос как си обяснява подновяване на проверката за имотното състояние на Цветан Цветанов, Стефанов заяви: "Проверката на проверката е висша форма на доверие. Предлагам да изчакаме резултатите и тогава да коментираме."

Станете почитател на Класа