Протести срещу правителството в София





Протестиращите спряха движението пред Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Над 400 души са се събрали на жълтите павета в протест срещу новото правителство. Парламентът не е обграден със метални заграждения, а само с жива верига от полицейски служители. Някои от тях са поставили щитове и каски на земята пред краката си.

Първият ред протестиращи държат транспарант, на който е изписано: „Съдбата на Чаушеско ви очаква!”. На други плакати пише: „Всяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството”. Чуват се освирквания, скандирания „Оставка”, „Долу ДПС”. Протестиращите пяха химна на България.

Яне Янев посочи в словото си, че в момента България е управлявана от нова тройна коалиция БСП, ДПС и Атака и предрече скорошни предсторични избори. Допълни още, че Волен Сидеров е бил купен, за да даде гласа си за съставяне на кворума при избора на новото правителство. По думите на Янев, софиянци не са избирали депутати с турски гласове и затова РЗС се обявява категорично срещу турцизирането на столицата,, защото от Освобождението на България до ден днешен никога не се е случвало подобно явление.

Двете протестни шествия на партиите тръгнаха от две различни точки в София, за да се съберат за общ митинг пред Народното събрание. Там те спряха движението пред парламента. Има над 400 души, преброи „Фокус”. Парламентът не е обграден със метални заграждения, а само с жива верига от полицейски служители. Някои от тях са поставили щитове и каски на земята пред краката си.

Първият ред протестиращи държат транспарант, на който е изписано: „Съдбата на Чаушеско ви очаква!”. На други плакати пише: „Всяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството”. Чуват се освирквания, скандирания „Оставка”, „Долу ДПС”.

Станете почитател на Класа