Борисов призова да се спре с партийното омаскаряване

„Призовавам за спиране на взаимно партийно омаскаряване. ГЕРБ няма да работи с този тон. Обръщам се към всички политически партии да положат максимални усилия и да направят същото. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в българската политика”. Това заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов в речта си за приоритетите в работата на парламентарната група на ГЕРБ.

Политическите опоненти са си опоненти, както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези не могат, каза още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ се обърна към останалите партии в парламента с думите: „Убеден съм, че ще направите правителство. Можете да разчитате на ГЕРБ за подкрепа за мерките, които трябва да се предприемат. Този, който поеме управлението сега, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да има подкрепа. Пламен Орешарски ще има пълна подкрепа в непопулярните мерки, които трябва да предприеме. Политическото говорене е едно, прагматичното е, на което можете да разчитате”.

Борисов съобщи, че още днес депутатите от групата ще подпишат жалбата до Конституционния съд с искане за касиране на изборите.

По-рано сутринта, на влизане в парламента, Борисов каза пред репортерите, че занапред ще идва редовно на работа като обикновен народен представител. Той пристигна и влезе в сградата с охрана, който го придружава и в коридорите на Народното събрание.

Борисов напусна пленарната зала по време на речта на Сергей Станишев, а по-късно се върна, подминавайки с мълчание репортерите и операторите.

Станете почитател на Класа