Пламен Орешарски поиска подобряване на бизнес средата

Всяко българско правителство, което и да е то, трябва да подобри най-напред средата за правене на бизнес, да се постарае да събере по-голяма част от бюджетните приходи, да улесни достъпа, особено на малкия и средния бизнес до по-евтино банково кредитиране. Тавя  заяви пред журналисти в пернишкото село Богданов дол  кандидът на левицата за народен представител Пламен Орешарски.

Сред приоритетите на следващия кабинет той постави и подобряване на административните услуги, както за бизнеса, така и за гражданите, а също и насърчаване на местните и чужди инвеститори.

По тази начин ще стане възможна и реализацията на по-ефективна социална защита на хората, изрази мнение Орешарски. По думите му чуждестранните инвеститори трябва да работят за българското стопанство и за напредъка на нашите граждани.

Кандидатът за премиер изрази категорично мнение, че е необходимо да бъдат създадени предпоставки и за защита на местното производство. Това според него може да се случи чрез осигуряване на условия за по-ефективно ценообразуване, за разбиване на някои изкуствени монополи при изкупуването на селскостопанска продукция и за по-висока степен на преработка на същата.

По-добрият климат за правене на бизнес ще донесе повече приходи и стъпка по стъпка по-голямо благоденствие на всички български граждани, каза още финансистът.

Станете почитател на Класа