Роман Василев поема Софийска градска прокуратура

 

Софийска градска прокуратура се поема временно от Роман Василев, след като Николай Кокинов освободи поста. Името на Роман  Василев е не по-малко скандално известно от това на Кокинов. Той  беше прокурорът, който при ареста на бившия министър на отбраната Николай Кокинов го накара да застане на колене, защото е "абсолютен престъпник" и беше наказан за това, а после издигнат в кариерата. Назначението на Василев е по силата на  заповед, издадена от самия Кокинов, в която пише, че  Василев ръководи СГП, докато титулярът е в отпуск.

Все още предстои Висшият съдебен съвет да назначи изпълняващ функциите градски прокурор на София до провеждането на конкурс за позицията. Предложението трябва да бъде направено от ръководителя на Софийската апелативна прокуратура, където също в момента няма постоянен начални к.

Припомняме, че в скандалните записи  от разговора между Николай Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов името на Роман Василев се споменава на няколко пъти. Николай Кокинов например твърди, че  Роман Василев е човек на Бойко Борисов и заради това е атакуван от президента Росен Плевнелиев

Станете почитател на Класа