Цветанов да излезе от политиката, призова Станишев

Най-малкото, което Цветан Цветанов може да направи, е да излезе от политиката. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след като бе разпитан в специализираната прокуратура за скандала с незаконното подслушване в МВР. Станишев посочи, че Цветанов е използвал МВР като политически инструмент в продължение на четири години и определи обвиненията му към прокуратурата като неприемливи. Лидерът на БСП напомни, че Цветан Цветанов е човекът, който носи отговорност за работата на СДОТО. Станишев добави, че това, което го е мотивирало да внесе сигнала до прокуратурата е използването на СРС за частни и политически нужди на управляващата партия. Соцлидерът посочи още, че е бил извикан в сряда, за да обясни пред разследващите как е получил сигнала за незаконното подслушване в МВР. Междувременно, предстои Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент да обсъди дали да включи в дневния си ред скандала с незаконните подслушвания у нас. Решението ще бъде взето на закрито заседание на координаторите на различните политически групи и ръководството на комисията.

Сергей Станишев подаде сигнал в прокуратурата в края на март по повод анонимен доклад, разкриващ множество нарушения. Той даде основание за започване на разследване в рамките на МВР. След като прокуратурата обяви резултатите от проверката в два доклада - един публичен и един секретен, стана ясно, че има нарушения от страна на МВР.

Във вторник бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше разпитван близо 5 часа в Столичното следствие и в Специализираната прокуратура. „Аз съм убеден, че политическата класа в България се възползва от предстоящите изборите", заяви Цветанов. Според него целта на лидера на социалистите и цялата опозиция е той да се оттегли като началник на предизборния щаб на ГЕРБ. Междувременно Софийска градска прокуратура повдигна и предяви обвинения на Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов за това, че като директори на СДОТО-МВР не са изпълнили задълженията си по служба.

Станете почитател на Класа