Станишев: Само правителство с широка подкрепа може да изведе България от кризата

Има две много прости алтернативи - или управление на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов и вътрешен министър Цветан Цветанов, или програмно правителство, начело с Пламен Орешарскси, с широка парламентарна подкрепа, което единствено може да промени посоката на развитие на България, да даде социална справедливост, предсказуемост и демокрация. Това заяви във вторник лидерът на КБ Сергей Станишев, само час, след като жребият даде на Коалиция за България номер 5 в бюлетината за предстоящите избори.

Никой освен БСП не може да свали ГЕРБ от власт. Само правителство с широка подкрепа може да изведе България от кризата и тинята, заяви Станишев. Сергей Станишев и номинираният за премиер Пламен Орешарски представиха управленската си програма пред препълнената зала 6 на НДК.. Ние отиваме в тази битка, в това състезание за доверието на хората с ясна кауза - „Да върнем България на хората. Да стане България отново свободна, перспективна и социална", каза още лидерът на социалистите. Никога не е имало такава бедност. ГЕРБ замразиха доходите на хората, има над 600 000 безработни, каза още Сергей Станишев.

По думите му, за годините на прехода всички партии имат вина за състоянието на хората, включително и БСП, но левицата се променя. „Ние сме партия, която умее да се променя в името на перспективата за България и това ясно личи от нашата програма и нашия кандидат за министър-председател в лицето на Пламен Орешарски, изтъкна Станишев.

По думите му, тези избори не са обичайни, те са съдбовни за Българя, защото трябва бъде избран пътят за нейното развитие.


 

Станете почитател на Класа