Социалните искания ще се обсъждат в Националния съвет за тристранно сътрудничество

Социалните искания и предложенията за увеличаване на социалните разходи ще бъдат обсъдени на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което предстои. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на социалната политика Деяна Костадинова. Тя каза, че седмица ще може да отговори какво конкретно и реално ще може да се изпълни от исканията на синдикатите към служебното правителство.

Реформа в политиката по доходите за този период и с този мандат не може да се направи. В същото време сме наясно, че действително хората са притиснати до стената, затова нашите усилия ще бъдат насочени еднократно да подпомогнем най-уязвимите групи, обясни Костадинова.

Тя каза, че в момента екипите на министерството й и на финансовото ведомство правят разчети какви са възможностите в държавния бюджет, но отрече да е обсъждана енергийна помощ от 65 лв.

Костадинова съобщи, че действията на служебното правителство няма да застрашат финансовата и фискалната дисциплина на страната. Предложението за взимане на дълг, за да се разплатят социалните плащания, е най-рисковото и най-немотивираното, категорична е вицепремиерката.

Станете почитател на Класа