РЗС иска заплатите в ЕРП-тата да станат публични

Партия „Ред, законност и справедливост” (РЗС) предлага изменения и допълнения на Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени длъжности. Промените предвиждат по-голяма прозрачност за доходите на лица, чиято дейност – според РЗС – е от голяма обществена значимост. Става дума за членовете на ръководните и контролните органи на ЕРП-тата и всички други дружества, чиято дейност се контролира от ДКЕВР, както и за доходите и имуществото на хората, участващи в Националния съвет за тристранно сътрудничество, за членовете на Инспектората към ВСС и др.

Не може с години да се гадае какво получават и какво имущество имат хора на високи постове, които са важни фактори, влияещи на всичко в страната, каза лидерът на РЗС Яне Янев на извънредна пресконференция в централата на партията. Янев изтъкна, че първо и най-важно за РЗС е да се разбере какви са заплатите на мениджмънта на ЕРП-тата. По думите на Янев „тези самозабравили се типове трябва да бъдат вкарани в законов регламент, за да може българското общество да разбере цялата истина”.

Янев обясни, че политическото ръководство на РЗС е решило да разтрогне коалиционното си споразумение с партията на аптекарския бос Веселин Марешки, след като от репортажите за протестите във Варна са видели, че Марешки не се ползва с обществено влияние и авторитет.

Междувременно самият Марешки заяви, че решението за денонсиране на това коалиционно споразумение е взето от него и Яне Янев още през миналата седмица, като уговорката е била да съобщят това публично във вторник, 5 март.

Лидерът на РЗС потвърди, че от днес партията му започва предизборната си кампания, която ще протече под надслов:Влез в политиката, промени системата”. Янев за пореден път заяви, че руски спецслужби имат пръст в протестите у нас, а част от протестиращите са били внедрени сред останалите от енергийната мафия.

Станете почитател на Класа