Парламентът гласува в сряда промените в кабинета

Като точка първа от проекта за програма на Народното събрание за тази седмица е записано: Проект за решение за персонални промени в Министерския съвет на Република България и Проект за решение за изменение на Решение на Народното събрание от 27 юли 2009 г. за приемане на структура на Министерския съвет на Република България (обн., ДВ, бр. 60 от 2009 г., доп., бр. 23 от 2010 г., изм., бр. 13 от 2011 г.) (Вносител: министър-председателят на Република България; 18.2.2013 г.).

Както обикновено, седмичната програма на Народното събрание ще бъде гласувана в началото на пленарното заседание в сряда.

По-рано днес от „Позитано” 20 съобщиха, че народните представители от Коалиция за България са решили до края на седмицата да не участват в пленарните заседания и в заседанията на парламентарните комисии, с изключение на предстоящото заседания на Комисията по труда и социалната политика.

Всички парламентарни групи с изключение на мнозинството от ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят исканите от премиера Борисов структурни и персонални промени в правителството – освобождаване на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, назначаването на министъра по усвояването на еврофондовете Томислав Дончев и за министър на финансите, както и на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова за вицепремиер.

Така ремонтът на кабинета ще зависи от гласовете на (част от) независимите депутати, които неведнъж са подкрепяли правителството и са понасяли укори, че на практика са част от парламентарната група на ГЕРБ.

По-рано днес Симеон Дянков се завърна от САЩ, но запази пълно мълчание пред медиите.

Станете почитател на Класа