Вежди Рашидов нарече новото лого на България художествена самодейност

Министърът на културата Вежди Рашидов разкритикува новото лого, което ще представя страната ни на туристическия пазар.  „Трябва да спре тая художествена самодейност у нас. Това лого е на ръба на кича”, заяви министърът в ефира на предаването „България говори” на „Нова телевизия. Рашидов се съгласи, че в България трябва да бъде изграден голям паметник на хан Аспарух, пред който всички българи да могат да се поклонят. По думите на министъра-скулптор, паметникът на Аспарух трябва да бъде един-единствен, тъй като рискуваме да девалвираме имената и на Левски и Ботев, ако продължават да се виждат на всеки ъгъл.

Лош или добър, аз ще остана лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е договора ми с премиера, защото съм стиснал ръката му, декларира Вежди Рашидов. Той бе категоричен, че не желае да влиза в „политически разпри”. И за пореден път изтъкна, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв.

Вежди Рашидов заяви, че не желае да бъде кръстник на „българския Лувър”, тъй като името на бъдещата голяма художествена галерия трябвало да измисли обществото.


Станете почитател на Класа