950 хиляди мъртви души щели да влязат в машинациите за изборите, предупредиха от партията на Меглена Кунева

Установени са над 950 000 "мъртви души" в избирателните списъци. Това заяви в неделя Христо Ангеличин от Движени България на гражданите. Той даде пример с Казанлък, където
Той припомни, че още през май месец 2012-та година от името на Сдружение "България на гражданите" е изпратено писмо до президента Росен Плевнелиев, в което се е настоявало за "изчистване" на избирателните списъци.
"Целта на референдума е да се разбере кои са т.нар. "мъртви души" в избирателните списъци, за да може на изборите през лятото да бъде пуснат глас от тяхно име", коментира организационният секретар на "Движение България на гражданите" Калин Томов, който уточни, че под "мъртви души" визира тези граждани, които са в чужбина и не упражняват правото си на глас.
"ГЕРБ се опитват да бъдат шампиони в изборните машинации", каза още Томов и даде пример с промяната на часа за край на изборния ден, от 19.00 на 20.00 часа, което е станало без необходимото обсъждане. "Гарантирането на честността на изборите не е самоцел, през тяхното честно провеждане минава и възможността за контрол над действията на властта, като например това, което се случи с дюните край Несебър", допълни той.
Ангеличин изтъкна, че от „България на гражданите" ще положат всички усилия да не бъдат откраднати изборните резултати.

Станете почитател на Класа