Цецка Цачева: Искам европейска и световна слава за Банско!

"Нямаше как да не се присъединя към вас, защото аз искам европейска и световна слава за Банско, европейска и световна слава за България". Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред участниците във втория от поредицата протести на жители на Банско и района, които настояват за доизграждане на скизоната и за построяване на втори кабинков лифт в пиринския курорт.
Стотици хора, подкрепени от общинското ръководство, се събраха, за да протестират под мотото "Народът на Банско срещу зеления рекет". Цачева каза, че се е запознала от новините с техните искания, а днес е била информирана за проблемите на скизоната и нуждата от изграждане на втори кабинков лифт от кмета на община Банско Георги Икономов."Пирин е на всички ни, на всички българи, на всички еколози, Пирин е и на "зелените",но трябва така да използваме този народен дар, който да работи за нас, за хората", каза председателят на парламента. Тя каза на протестиращите, че вярва в техните „справедливи искания” и подчерта, че се надява през следващата година да види построен втори лифт. Председателят на Народното събрание каза още, че ще запознае колегите си от Народното събрание с исканията на хората от Банско и района и ще съдейства те да бъдат чути и реализирани.

Сред ораторите на митинга бяха народният представител Любен Татарски - председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, кметът на община Банско Георги Икономов, както и председателят на гражданския инициативен комитет Милан Бистрин, който заяви, че протестните действия ще продължат.
  

Станете почитател на Класа