Надежда Нейнски: Синята коалиция трябва да стане единна политическа формация

Синята коалиция трябва да се развие до единна политическа формация, смята евродепутатът Надежда Нейнски. Според нея това е била и очакването на хората, когато политическият съюз между ДСБ и СДС е бил създаден. Единна формация се създава на базата на сходството на оценките, каза пред Дарик Нейнски.

На въпрос, дали е свършил СДС през 2012 година, тя каза, че за нея СДС е емоция и идея и затова няма как да свърши. „Цялата бъркотия в десницата произтича от това всеки един да докаже, че е бил прав. Иначе логично е да кажа, че аз през тези години никога не напуснах и не изневерих на СДС, не позволих да се търгува СДС. И понеже ми е дълга политическа кариера, това, което твърдя може да бъде илюстрирано с конкретни примери", коментира Нейнски.

През 2012 година свършиха илюзиите в голяма степен и това е тъжна равносметка. Българите се оказахме много търпеливи през годините. „За мен проблемът в момента в България не е дефицит на магистрали, а дефицит не демократични практики и това мен ме плаши като човек, който 22-23 години съм в политиката", коментира Нейнски.

Тя определи последните двадесет години като изпитание по пътя на демокрацията. Нейнски допълни, че битката за демокрацията е ежедневна.

Станете почитател на Класа