СДС би се коалирал във формат ЕНП

СДС подава ръка на всички партии от дясно-центристкия спектър за обединение на усилията за по-добро управление на страната след следващия парламентарен вот, се казва в декларация на партията по повод наближаващата 23-годишнина от създаването й. Тя е била приета на днешното заседание на синьото ръководство.
Председателят Емил Кабаиванов заяви, че за СДС водещ е форматът Европейска народна партия. Ако ДСБ се разпусне и искат да станат членове на СДС, добре дошли", каза в отговор на журналистически въпроси за бъдещата коалиционна политика на партията Кабаиванов.
По думите му, партията на Меглена Кунева „няма нито едно доказателство, че е дясна партия“. Михаил Михаилов от сините депутати вече не е член на СДС, защото се е самоизключил, като не е плащал две години членски внос, обясни Кабаиванов. От партията, заради нежелание да внесат синята кандидатура за член на КС, бяха изключени Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Междувременно, стана ясно, че лидерът на СДС - Плевен и депутат в 41-вото Народно събрание д-р Цветан Костов и кметът на Свищов Станислав Благов напускат СДС.

 

 


 

 


 

Станете почитател на Класа