Арестуваха мъж, подал сигнал за атентат срещу имот на Цветан Цветанов

Полицията в Ловеч задържа 60-годишен мъж заради сигнал за готвен атентат срещу жилище на министър Цветан Цветанов, съобщиха от ОД на МВР-Ловеч.

Вчера в 11.25 ч. на тел. 112 е получен сигнал от неизвестен мъжки глас, че има информация за подготвен атентат срещу жилище на министър Цветан Цветанов. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че сигналът е подаден от телефонен номер, собственост на 60-годишен мъж, живееш в ловешкото с. Слатина.

При разпит на мъжа е установено, че той е целял привличане на вниманието върху себе, за решаване на лични проблеми. Направен му е протокол за предупреждение.

От полицията в Ловеч не уточняват обаче срещу кое от жилищата, собственост на министър Цветанов, е била насочена информацията на мъжа за подготвян атентат.

От тазгодишните декларации за имотното състояние на властта стана ясно, че Цветан Цветанов е продал единият от шестте си апартамента, които притежава в София. За панелката от 1991 г. той е успял да вземе 126 000 лева, които е сложил на влог. Освен останалите пет апартамента в столицата, вътрешният министър притежава от 2008 г. къща с двор в село Шума, община Годеч.

Станете почитател на Класа