Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ

Областният координатор на ГЕРБ - София Андрей Иванов подаде оставка от поста, която бе приета от Бойко Борисов. В мотивите си бившият председател на СОС Андрей Иванов посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.
В писмото, което бе разпространено до медиите, Иванов заявява, че през последните две години името му е употребявано в негативен контекст и той не иска това да се пръхвърля върху партията. Иванов твърди, че зад атаката срещу него стоят „нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които е засегнал с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София.“ В писмото си Иванов благодари на всички, с които е работил през годините. На следващото си заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди предложения за нов областен координатор на партията в София.
В началото на тази година Иванов подаде оставка като председател на Столичния общински съвет. Причината: през 2010 г. името му беше замесено в имотен скандал. От РЗС го обвиниха, че е придобил 52 имота на стойност 10 млн. лв. Проверката на НАП не показа разминавания в имотното му състояние, но се появиха твърдения за други нередности около него, след което лично премиерът Бойко Борисов заяви: "Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че около поста на председателя на СОС се създава напрежение. Явно, че Андрей Иванов не съумява да отговори на слуховете, независимо дали са верни или не, не съумява да се защити".
С името на Иванов се свързва и още идин скандал, който БСП направи. През април тази година излезе информация, че Бранимир Мирчев, син на Андрей Иванов е теглил кредит от Общинска банка в размер на 5,93 млн. лв. чрез фирмата "96 Агрогруп" ЕООД. Същият заем бил отказан на предишните собственици на фирмата. Левите обвиниха Иванов в конфликт на интереси, каквито Комисията за конфликт на интереси не намери след като направи съответната проверка.

Станете почитател на Класа