Старейшините на ГЕРБ ще разясняват правителствената политика

Приобщаването на все повече граждани към идеите и програмите на партия ГЕРБ, с оглед спечелване на следващите парламентарни избори и осигуряване на абсолютно мнозинство в следващия парламент. Това ще е една от основните цели за организацията на старейшините на ГЕРБ, по думите на нейния председател Николай Андреев, който бе преизбран на поста.

В неделя в зала 6 на НДК се състоя Отчетно-изборно събрание на националната структура. Гости бяха зам. председателят на партията Цветан Цветанов, председателят на парламента Цецка Цачева и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Николай Андреев призова старейшините да провеждат и „разяснителна дейност по отношение политиката на правителството“.

Друга негова заръка бе „да не отказвате поисканите ви от по-младата генерация съвети, да споделяте натрупания опит с всички, които се нуждаят от него“.

Според Андреев, приоритет на партията е да се раждат повече деца. „Младежкото ГЕРБ заяви, че до юли 2012 г. са се родили над 500 бебета на нейни членове. Броят на родените през същия период внучета на старейшините е още по-голям“, обясни лидерът на най-възрастните членове на партията.

Николай Андреев изрази признателност към лидерите на ГЕРБ, като според агенция Фокус това е станало с думите: „Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България, изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ“. Не става ясно обаче за кого става въпрос, тъй като структурите са изградени от вътрешния министър и зам. председател на партията Цветан Цветанов. Едва ли обаче той се има предвид и като „строителят на нова България“.

Малко по-нататък в изложението си Андреев обяснява: „Изразяваме дълбока признателност към председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов“.

Лидерът на старейшините им благодари и за „доверието, което ни гласуват“.

В речта си към събранието Николай Андреев каза още: „Мъдростта на България е мъдрост за всички, които имат нужда от нея, не се колебайте да я ползвате, тя е национално богатство“.

Зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви от своя страна в обръщение към събранието, че през 2009 г. са били най-важните избори за България и че „те бяха спечелени убедително от ГЕРБ“. Цветанов се опита да обясни каква е разликата между сегашното и предишното държавно управление. По неговите думи, след влизането на България в ЕС тройната коалиция не регистрирала никакъв напредък по усвояването на средства от ЕС, а „в края на 2008 г. еврофондовете бяха спрени“.

„Това, което се лансира от опозицията, че трябва да спрем изграждането на инфраструктурата, учебни заведения, не смятам, че трябва да го правим“, каза още вицепремиерът. „Асфалтът, за който говори опозицията, е асфалт, който се реализира с европейски средства“, обясни той.

Цветан Цветанов насърчи старейшините на ГЕРБ с думите: „Имам изключително силно и много добро семейство. Зарядът, който ми давате всички вие, е безценен и безкрайно много ви благодаря, че всички ние сме едно голямо семейство. Нека да продължим напред, да имаме силна Европа“.

Организацията на старейшините е една от четирите вътрешни национални структури на партията. Другите три са на младежите, на жените и на предприемачите на ГЕРБ.

Учредителното събрание на старейшините се състоя на 18 май 2008 г. в присъствието на 400 възрастни членове на партията.

Станете почитател на Класа