БСП: ГЕРБ фалира болницата в Девин

Причината за фалита на болницата в Девин не е БСП, а въведените от сегашното правителство високи нива на компетентност за клиничните пътеки. Това се казва в писмо до премиера Бойко Борисов, изпратено от депутата от БСП Димчо Михалевски. Поводът за писмото е изкязването на премиера, че социалистите са фалирали болницата в Девин. "Г-н Борисов на брифинг в Министерски съвет, заявихте дословно: БСП и ДПС са довели болницата в Девин до фалит, както и - БСП и ДПС са безчинствали в тази област. Тежки думи и откровена лъжа", пише в писмото на Михалевски. По време на брифинг в парламента той отрече червената партия да е участвала в управлението на местно ниво в Девин в периода от 1999 г. до 2011 г.
"Болницата в Девин спря своята работа при управлението на ГЕРБ", припомни Димчо Михалевски.Според него причината за фалита на болницата са въведените от сегашното правителство високи нива на компетентност за клиничните пътеки. Друга причина е спирането след 2009 г. на субсидията за отдалечените болници в планинските райони на страната.
От Сдружението на общинските болници в България подкрепиха исканията на жителите на Девин, Доспат и Борино за запазване на болницата в Девин.
Не след дълго подобна съдба ще имат и много други болници, ако допуснем да се закрие болницата в Девин, прогнозират от сдружението в декларация, изпратена до институциите и медиите. В нея се припомня, че сдружението многократно е поставяло въпроса за това, че случващото се в българското здравеопазване в кратък срок ще доведе до лишаване на стотици хиляди български граждани от достъпна болнична помощ.

Станете почитател на Класа