Марси Рийс и Николай Младенов ще работят за разширяване на двустранните отношения

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази увереност, че в рамките на мандата на новия посланик на САЩ у нас Марси Рийс ще бъде разширен обхватът на двустранните отношения, като се задълбочат икономическите и търговските връзки и се засили партньорството в ключови области, свързани с енергийната сигурност на Балканите и в Европа. Министър Младенов каза това след срещата си с посланик Рийс, която беше първа между тях след пристигането й в България, предаде БНР.
Николай Младенов изрази увереност, че ще може да се постигне напредък и по важни за българското общество въпроси като споразумението за социална сигурност, което ще позволи на български граждани, които са живели и работили в САЩ, да прехвърлят своите права в България, и по визовия въпрос, когато се изпълнят законовите изисквания за това.
Младенов благодари за подкрепата, която САЩ са оказали на България в прехода през последните 20 години. Той отбеляза партньорството между двете страни в НАТО, общите приоритети  за региона на Балканите, както и общите виждания, че страните от Близкия Изток и Северна Африка трябва да изградят своите институции свободно и демократично.

Станете почитател на Класа