Жп синдикатите заплашиха, че ще поискат оставката на транспортния министър

Железопътните синдикати може да поискат оставката на транспортния министър Ивайло Московски, стана ясно по време на организирания във вторник техен протест в центъра на София. Близо 100 души се събраха под прозорците на Ивайло Московски, за да поискат оставките на ръководството на БДЖ и да поискат възстановяване на служебните карти за пътуване. На протеста присъстваха и служители на смесеното дружество между „БДЖ–Пътнически превози” и „Тип-топ куриер” АД – „Парселс деливери” АД. Те поискаха изплащане на забавените им заплати, както и създаване на нормални условия за работа.
Повод за недоволството на профсъюзите стана изказване на министъра, в което той коментира, че всички криминално проявени служители на железниците са синдикални членове. Според лидера на жп организацията към КНСБ Петър Бунев Ивайло Московски трябва да се извини за това, че е нарекъл българските железничари „крадци“.
Междувременно транспортният министър откри новия диспечерски център на жп линията Пловдив - Свиленград. Инвестицията в него е 70 млн. лв., като парите са осигурени по програма ИСПА и ОП „Транспорт“.
Московски обеща, че проблемите на „Парселс деливери“ ще бъдат решени съвсем скоро, като служителите ще получат забавените си заплати, а БДЖ ще отремонтира 4 фургон-вагона. Министърът се ангажира и да реши проблемите със служебните карти на железничарите, като по неговите думи проблемът е бил свързан с вътрешни разчиствания на задължения между БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура“.

Станете почитател на Класа