Най-ожесточените избори ще са догодина според Йордан Цонев

Предстоящите парламентарни избори ще бъдат най-ожесточените в най-новата история на България. Това прогнозира във Варна депутатът от ДПС Йордан Цонев. В неделя той и зам.-председателят на партията Рушен Риза участваха в отчетно-изборна общинска конференция на ДПС.
Според Цонев усилията им сега били насочени към осигуряване на честен регламент и честно провеждане на парламентарните избори догодина. Той припомни, че ДПС е внесло предложения за промени в Изборния кодекс, които са били съобразени с препоръките на наблюдателите от ОССЕ след местния вот миналата година.
Надявам се ГЕРБ да погледнат отговорно на нуждата от изменения в законодателството, защото в противен случай ще сезираме всички институции на ЕС за нежеланието на управляващите да се въведе прозрачност в изборния процес, закани се Йордан Цонев.
От своя страна Рушен Риза коментира, че „ГЕРБ много сериозно губи сили и не е изключено управляващите да изтеглят изборите още преди предстоящата зима заради скоковете на цените“. Според Риза следващият парламент ще е с много повече партии и ще се стигне до създаване на по-широка коалиция. Той каза още, че новите политически субекти в страната засега нямат ясни послания и  дават противоречиви сигнали.

Станете почитател на Класа