721 души учредиха партията на Кунева

721 души учредиха в НДК партия „Движение България на гражданите“. Неин шеф стана Меглена Кунева, която спечели на президентските избори през 2011 г. 14%, или 470 хиляди гласа. Кунева обяви, че партията ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Тя се обърна към учредителите с думите: „Причината да съм тук е, че ви вярвам“, и допълни, че проектът не е лек, но че новата партия е нужна за подреждане на партийния живот у нас. "Точно днес ни е нужна гражданска енергия и контрол, за да могат да се прилагат правилно законите. Надявам се, че ще намерим форми на политическа иновация, в които гражданите и държавата ще си взаимодействат. Трябва да върнем и грижата за държавата, а това, което може да направи държавата за обществото, е да му даде механизми, чрез които да се изгражда. Това ще бъде усилието на "Движение България на гражданите", допълни Кунева.
Тя подчерта, че стремежът е да станат първа политическа сила. Според нея до следващата година партията ще има нужния експертен потенциал, „за да управляваме ефективно, компетентно и прозрачно". Тя подчерта, че не иска да бъде първият и последен лидер на партията.
В състава на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ влизат проф. Велислав Минеков, Даниел Вълчев, както и напусналите ръководството на ДСБ Даниел Митов, Прошко Прошков, Христо Ангеличин. В Националния съвет е и бившият кмет на Плевен от СДС Найден Зеленогорски, както и юристът Йонко Грозев.

Станете почитател на Класа