Партия „Нова алтернатива“ поиска „Рестарт на България“

„Рестарт на България“ - това е мотото на партията „Нова алтернатива“ на бившия министър на отбраната Николай Цонев. Официалното учредяване на политическата формация се състоя в неделя в софийския хотел „Дедеман Принцес“.
Партията ще изповядва идеите на патриотичния либерализъм и ще има за цел да привлече основно млади хора и професионалисти в своите браншове.
„Нашите потенциални гласоподаватели са преди всичко заетите с бизнес“, обясни Николай Цонев, допълвайки, че не става въпрос само за работодателите, но и за служителите в частния и държавния сектор.
Никакви проблеми не могат да бъдат решени, ако няма бизнес, категоричен бе Цонев, който преди броени дни бе напълно оправдан и по последното съдебно дело срещу него след скандалните действия на прокурора Роман Василев. През 2010 г. при ареста на бившия министър обвинителят го накара да падне на колене, наричайки го „абсолютен престъпник“.
По време на учредителното заседание на „Нова алтернатива“ Николай Цонев заяви, че по негови данни безработицата в страната е поне 20%. Факта, че цифрите се разминават с тези на националната статистика, той обясни със смяната на методиката на изчисление в НСИ.
В тон с патриотичната идеология на партията Цонев заяви: „На първо място е нацията. Тя трябва да се събуди и да има самочувствие.“
Председателят на „Нова алтернатива“ се обяви за модерна икономика и за качествено управление в полза на хората. „Омръзна ми този политически театър“, категоричен бе Цонев и каза, че основен политически противник ще е управляващата партия ГЕРБ. „Трябва да се борим с картелите и олигарсите“, заяви още Николай Цонев.
Той подари на журналистите флаш-памети, съдържащи материали от учредителното събрание, с думите: „България е държавата на флашките.“ Цонев охарактеризира властта на ГЕРБ като непрозрачна и обяви: „Аз съм гарантът пред хората, които са до мен, на тази маса, че ще имаме честно и открито управление.“
Логото на „Нова алтернатива“ е изображение на сгънат зелен лист хартия във формата на ракета. Според Цонев ракетата носител на партията ще бъде ентусиазмът на младите хора.
По неговите думи малкият и средният бизнес у нас са съсипани от сегашното управление. Четирите стълба на партийната платформа на „Нова алтернатива“ са нацията, модерната икономика, законността и свободата на личността и качественото, ефективно управление в полза на хората.
В политическия съвет на партията са Ева Калчева, Камелия Нейкова, Любомир Новоселски, Николай Цонев, Диана Бурова - икономист, Снежана Димитрова – експерт по публична администрация и еврофондове, Валентин Божинов и др.
„Нова алтернатива“ вече има свои регионални структури във Варна, Пловдив, Сливен, Бургас, Русе и други градове.

Станете почитател на Класа