Христо Грозев: Любомир Павлов е получавал пари от Маршалските острови

Научих невероятни неща, като например, че от фирми на Маршалските острови са текли пари към Любомир Павлов. Това каза по TV7 Христо Грозев, бивш съдружник на собственика на вестниците „Труд“ и „24 часа“. Според Грозев въпросната островна държава е единствената в света, която не е подписала нито едно международно споразумение срещу „прането на пари“, в каквото бе обвинен Павлов от българската прокуратура преди броени дни.
Дори в най-страшно изглеждащите държави не съм срещал такъв бизнес морал, какъвто е в България. Бяха ме предупреждавали, че 90% от състоянието на най-богатите хора тук е съмнително, но не ми се вярваше, докато не се сблъсках с Любомир Павлов и Огнян Донев – двамата мажоритарни собственици на „Медийна група България“. Това обясни още Христо Грозев по TV7.
По неговите думи, той заедно с Карл фон Хабсбург и Даниел Рутс, които са другите замесени в сагата със собствеността на вестниците, били подведени от факта, че Огнян Донев е председател на авторитетната работодателска организация КРИБ.
Все пак в цялата история имало и нещо полезно – че вече е известна схема как се крадат чужди дялове и как се перат пари. Според Грозев вследствие на разкритията щели да се търсят провинения на Донев и Павлов и за предишни техни престъпления, които иначе можело да бъдат потулени след изтичането на сроковете за давност.
Христо Грозев каза още, че се чувства застрашен от Любомир Павлов, който подлагал на „абсолютен рекет“ него и семейството му, както и лица от съдебната система. „Знам обаче, че г-н Павлов е един страхливец, той е импотентен да направи нещо повече от заплахи“, заяви още Грозев.

Станете почитател на Класа