Фидосова поиска медиите да публикуват договорите за предизборни реклами

Всички медии, които сключват договори с участник в изборите, да ги публикуват на сайтовете си, призова вчера Искра Фидосова, шеф на правната комисия в Народното събрание. Тя уточни, че публичността на договорите е за всички, независимо дали става дума за партия, коалиция или комитет.
Попитана от БНР за Закона за съдебната власт, върху който Росен Плевнелиев наложи вето, Искра Фидосова каза, че във вторник е обявила извънредно заседание на комисията по правни въпроси, а в четвъртък очаква законът отново да влезе в пленарна зала. Припомняме, че на 14 юни Росен Плевнелиев наложи вето на Закона за съдебната власт в частта му за кариерния бонус на членовете на ВСС и на инспектората към съвета, който предвижда, че сред изтичане на мандата им, те се връщат в съдебната система с един ранг по-високо. До ветото на президента се стигна, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че законът трябва да бъде променен освен за кариерните бонуси, които „ВСС не заслужава“, и заради възможността сегашният състав на съвета да избере главен прокурор. Държавният глава обаче не наложи вето върху втората част от препоръките на премиера.
Фидосова коментира и наложеното в събота вето върху Закона за горите в Народното събрание. Тя заяви, че той ще бъде преразгледан целият наново и обсъждането ще започне отначало. „В понеделник още се събираме, във вторник също ще има работно заседание с колегите от земеделската комисия. За горите нямам информация да има някакви по-специални изисквания от Брюксел за тези спорни текстове”, коментира още Фидосова.

Станете почитател на Класа