Станцията на метрото при хотел „Хемус“ ще се казва „Европейски съюз“

Столичният общински съвет преименува три станции на метрото, две от които са на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото. Станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", станцията под станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" - "Интер Експо център - Цариградско шосе".
Искането за именуването на станциите дойде от шефа на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев. Той мотивира предложението си с факта, че вече започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за системата за оповестяване във влаковете по втората линия.
Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а срещу преименуването се обявиха общинарите от БСП.
Срещу именуването на станция с името „Европейски съюз“ се обяви зам.-председателят на СОС от квотата на ДСБ Вили Лилков. Цялата линия е с европейско финансиране, обяви Лилков.
Калоян Паргов от БСП пък заяви, че в началото на седмицата е предложил, ако ще се зачита европейското финансиране, да се именуват станциите от втората линия на имената на основателите на Европейския съюз.

Станете почитател на Класа