Групата на "Атака" в НС пред разпад

Парламентарната група на ПП „Атака“ е на път да се разпадне, след като вчера депутатът Николай Пехливанов се изказа изключително остро срещу лидера на формацията Волен Сидеров и даде заявка, че може да напусне партията. Ако Пехливанов се откаже от групата, тя ще падне под изискуемия минимум от 10 човека и формално ще престане да съществува.
В интервю за bTV той бе категоричен, че няма да подкрепи вота на недоверие, иницииран от БСП и „Атака“, заради отказа на правителството от АЕЦ „Белене“. Депутатът заяви, че е противник на проекта и че не одобрява общите действия с червените.
Николай Пехливанов каза още, че повече не може да бъде съпричастен към политиката на Волен Сидеров. Той трудно изтърпял скандала пред софийската джамия „Баня Башъ“ и надуваемите кукли, които Сидеров разнасяше.
Според Пехливанов, Волен Сидеров направил всичко възможно „Атака“ да се разцепи. Разпадът бил причинен от необяснимите конфликти и раздели - на партията с тв „Скат“ и на Сидеров с жена му Капка.
Пред „Класа“ Пехливанов коментира, че не е привърженик на политическото номадство и му е необходимо време да реши дали да напусне парламентарната група, тъй като това включвало и отговорността пред избирателите му. Той каза още, че няма да декларира принадлежност и да прехвърли субсидията си към друга партия.

Станете почитател на Класа