Пак отхвърлиха искането Волен Сидеров да оглави комисия

Народните представители отхвърлиха вчера за четвърта поредна седмица предложението лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде избран за член и ротационен председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. "За" проекторешението, внесено от ПГ на „Атака“, гласуваха 9 депутати, 65 бяха "против" и 55 се въздържаха.
Работата на тази комисия бе блокирана, след като председателят й Валентин Николов напусна групата на „Атака“ и така изгуби правото да я ръководи.
На 8 юни депутатите единодушно се обявиха против Сидеров да застане начело заради инцидента пред джамията в София. Седмица по-късно последва втори отказ и "Атака" реши да спре участието си в парламентарните комисии, докато не бъде решен въпросът с участието на лидера й в антикорупционната комисия.
Преди гласуването вчера депутатът от "Атака" Десислав Чуколов заяви от трибуната, че партията ще предлага за поста само и единствено Волен Сидеров, тъй като нямало по-подходящ.
Не може случаят с джамията да се използва, за да се заклейми една цяла парламентарна група", обърна се към мнозинството Чуколов.
Всеки ден от вестник „Атака” излизат купища лъжи по линия на ГЕРБ и всички парламентарни групи. Сега молите ГЕРБ да ви подкрепят. Жалък сте, г-н Чуколов, репликира Камен Петков - един от първите депутати, напуснали ПГ на „Атака”. Той допълни, че ще гласува за това Волен Сидеров да оглави комисията, когато неин съпредседател стане Ахмед Доган.
Депутатът от Коалиция за България Георги Пирински обвини "Атака" в рекет на Народното събрание. Според Пирински не може да се говори нито за парламентарна, нито за човешка етика в поведението на Волен Сидеров.

Станете почитател на Класа