Станишев обвини Борисов в хулиганско поведение

Аз мисля, че българското общество проявява твърде много търпение към хулиганското поведение на министър-председателя и неговото презрение към българските граждани. Това заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. Така той коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че кучетата са като българите и трябва да се държат здраво.
Според председателя на социалистите Борисов дължи извинение на българските граждани. Станишев беше категоричен, че не очаква да получи такова.
„Няма европейска страна, в която при такива думи на министър-председателя, той да оцелее и самите граждани да търпят такова отношение. Тази фраза е квинтесенция на философията на управлението на Борисов и ГЕРБ“, коментира той.
Според лидера на социалистите идеята на управляващите е хората да бъдат мачкани, държани изкъсо и в полугладно състояние, за да слушат по-добре.
"Това не е първа реплика и няма да бъде и последна. Още през 2009 година при посещение в Чикаго Борисов заяви, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал. Тази фраза е абсолютно недопустима и апелирам към гражданите и към българските медии да не проявяват повече търпимост към подобно поведение от страна на главата на изпълнителната власт в България", каза още Станишев.
Депутатът от левицата Корнелия Нинова каза, че е много унизително и обидно премиерът да нарича българите кучета. „Ако ги смятате за такива, да знаете, че ухапването от тях страшно боли“, обърна се тя към Борисов.

Станете почитател на Класа