РЗС обяви, че Иван Костов е искал подкрепа от тях

На 27 май в 11.30 ч. Иван Костов изпрати в нашата централа на „Дондуков“ 15 кандидата си за президент Светослав Малинов и председателя на предизборния си щаб Веселин Методиев да молят РЗС за подкрепа във вътрешните избори срещу "партньорите си" от СДС. Това обявиха в декларация вчера от централата на партия „Ред, законност и справедливост“. Причина за декларацията са нападките на лидерра на ДСБ Иван Костов срещу партията.
„РЗС настоява Иван Костов незабавно да се извини за клеветническите си твърдения спрямо нашата политическа сила и да се определи кога е искрен: когато иска нашата подкрепа, или когато ни хули? Защо ДСБ, когато преговаряше с нас преди по-малко от месец, не каза и дума за съмнения, свързани с ДАНС, Първанов и Петров?“, пише в декларацията. Според РЗС зад позициите на Костов прозира договорката на ДСБ с ГЕРБ привидно да се държат опозиционно, а в критичните за управлението моменти да оказват подкрепа за правителството.
„Не е компромат, не е лъжа, бях в централата на РЗС. Те непрекъснато претендират за дясно място и предварителните избори бяха много подходящ момент да заявят тази своя принадлежност“, заяви вчера в НС председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев. Според него да се иска съгласието на партии за участие в нашите предварителни избори е задължение на председателя на предизборния ни щаб. И посочи това като аргумент за посещението си заедно със Светослав Малинов в централата на РЗС.

Станете почитател на Класа