Кунева предлага комитет за мониторинг на президента

Ще предложа на инициативния комитет и други изтъкнати личности да участват в постоянен съвет за мониторинг върху работата на президента. Това заяви независимият кандидат за държавен глава Меглена Кунева по време на представянето на предизборната си платформа вчера.
Тя обясни, че има четири приоритета, по които ще търси единството на нацията - справедлив правов ред, икономически просперитет, духовното и физическото здраве на нацията и достойно място на България в света.
„Президентът ще подлежи на граждански контрол не само на думи“, беше категорична бившата еврокомисарка. Според нея на страната ни й трябва президент на гражданите, свободен от партийна зависимост, който обединява усилията на институциите, а не „воюва“ с тях. Тя каза, че ще бъде президент, който няма да дълбае нови разделения в обществото, а ще го обединява с усилия за диалог по важни теми. Кандидат-президентът посочи, че вижда ролята на държавния глава като пазител на гражданските права и свободи. „За мен те са в основата на националната сигурност“, беше категорична Кунева.
Шест са посоките, с които тя ще бъде президент на гражданите. В платформата си посочва, че ще работи за реално овластяване на гражданите и промяна в начина, по който те избират и контролират политиците. Кунева заяви още, че ще предлага национални референдуми по най-важните въпроси на държавата, ще насърчава широки обществени дискусии по проблемите, по които „липсва ефективен диалог между институциите и гражданското общество“.

Станете почитател на Класа