БСП подготвя още 2 вота срещу кабинета

До края на седмицата ще започнем разговори с другите опозиционни сили в парламента за внасянето на нов вот на недоверие, като до края на юли вероятно ще има още един вот. Това заяви вчера зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов.
„Не изключвам вотът да е по отношение на провала във вътрешната политика, сигурността, полицейщината и невъзможността на правителството да се справи с престъпността”, допълни Найденов.
От ръководството на партията обясниха, че ако и този път не успеят да свалят кабинета, ще предприемат още един опит до края на месец юли. Ангел Найденов допълни, че вторият вот ще бъде за провала на цялостната политика на ГЕРБ. Според него няма да има проблем социалистите да подкрепят искане за вот на недоверие с мотиви, внесени от РЗС.
„Не страдаме от претенцията да бъдем във всичко инициатори или първи. Можем да подкрепим мотиви и на друга парламентарна група”, беше категоричен Найденов.
Бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски обяви, че заложените в АМ „Тракия“ материали не отговарят на българските стандарти за строителство. Социалистите са провели успоредна на правителствената експертиза, която е дала тези резултати.
„Магистралата става най-модерното депо за сгурия и правителството си спестява пари за строителството й“, беше категоричен Михалевски.

Станете почитател на Класа