ВМРО подозира корупция в енергетиката

Некомпетентност и корупционни схеми едновременно подозират от Българско национално движение ВМРО в подготвяната приватизация на обособени части от енергийната система на страната. Това обявиха от ръководството на партията на пресконференция вчера.
Според зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов по изключително занижени оценки само далекопроводите се оценяват на 850 млн. лева, но с ежегодната печалба, която носят, както и с прилежащите им сервитути сумата надхвърля 1 милиард лева.
„Ако 30-процентните дялове на държавата в ЕРП-та бъдат пуснати на борсата, каквито слухове има, съществува сериозна вероятност цената да надхвърли общата стойност на мажоритарните дялове, както това се случи с миноритарния пакет от акции на БТК“, предупредиха от партията. Те не са съгласни с аргумента на държавата за продажба, че ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН не дават дивиденти и затова е по-добре да се отървем от тях. "Вместо да си получим парите, на практика ние подаряваме и остатъка, който имаме", коментира Костадинов.

Станете почитател на Класа