Кметът на Батак благодари на отцепниците от "Атака"

Кметът на Батак Петър Паунов благодари на тримата отцепили се от „Атака“ депутати, че са се разграничили от политическата си партия. Градоначалникът направи това със специално писмо, изпратено до парламента и адресирано лично до Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев.
„Изказвам огромната си благодарност за вашата съпричастност и открито отношение към събитията, случили се на 17 май 2011 г. в община Батак“, пише той и допълва, че „изразява възхищението си за избора, който направихте и се разграничихте от политическа партия “Атака“.
Точно преди месец по време на честване по повод канонизирането на баташките новомъченици представители на"Атака" и лично лидерът Волен Сидеров предизвикаха скандал, като изгониха децата от сцената и изключиха високоговорителите.
Благодарността на кмета е в отговор на писмо, изпратено в началото на юни от отцепниците до обществеността в града. В него те се извиняват за „недостойния скандал“, предизвикан от Сидеров на 17 май. „Нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на национализма в България“, се казваше в писмото на тримата.

Станете почитател на Класа