Дариха премиера с проект за ремонт в Банкя, риба в аквариум и колаж

Избор за проект за инфраструктура в Банкя на стойност 30 000 лева, жива риба в аквариум, колаж с негови фотоси бяха само част от даровете, които премиерът Бойко Борисов получи за 52-рия си рожден ден вчера. Въпреки че Борисов каза предварително, че не жалее дарове за празника, подчинените му се представиха подобаващо.
Най-авангарден бе подаръкът на парламентарната група на ГЕРБ. По свой избор Борисов да посочи изготвянето на идеен проект за инфраструктура в Банкя. Проектът ще е на стойност до 30 000 лева, като депутатите от ПГ на ГЕРБ ще финансират изготвянето на идейния проект с лични средства, като ще отделят по 250 лева от народен представител. Миналата година парламентаристите също се бяха представили с не по-малко любопитен подарък – ремонт на част от клетките в зоопарка.
Първият подарък, който получи Борисов за рождения си ден, беше от „Софийска вода“ и представляваше жива риба в аквариум, уловена в пречистени води. Централният офис на ГЕРБ пък се представи с колаж от множество снимки на Борисов. На тях той е в различни периоди от своята кариера, като на някои е с папа Бенедикт ХVІ, с Ангела Меркел, Владимир Путин, Барак Обама и председателя на ЕК Жозе Барозу.
С шах го изненада вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Причината подаръкът да е този била, че премиерът обичал да играе шах в свободното си време. Запитан, дали е добър в играта министър-председателят, вътрешният министър отговори с усмивка: „Премиерът винаги е най-добрият.“ Молитва и водосвет за здраве и спасение на премиера пък бяха отслужени в Дивотинския манастир "Света Троица". По случай рождения ден монасите му подариха икона на Света Троица.
По повод спекулациите, че манекенката с най-дългите крака Адриана Скленарикова е дошла за рождения му ден, Борисов отсече: „Дошла Скленарикова, с най-дългите крака... Ами колко българки има с дълги крака? Много. Аз знам”, обясни той. Той коментира още, че една от причините да иска да се скрие на рождения си ден и да не желае подаръци е, „за да няма спекулации“.

Станете почитател на Класа