Ниска активност на изборите в Синята коалиция

Синята коалиция избираше вчера на предварителен вътрешен вот своите кандидати за президент на страната и за кмет на столицата. За държавен глава СДС издига Румен Христов, а ДСБ - Светослав Малинов. За кмет на столицата претендентите са Владимир Кисьов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ. В тези предварителни избори могат да участват всички граждани, независимо дали са членове или симпатизанти на двете десни партии.
„Първите прогнозни резултати се очаква да са готови много късно през нощта, защото изборният ден приключва в 20 часа“, заявиха пред „Класа“ от централата на СДС. До редакционното приключване на броя резултати не бяха обявени.
Ниска активност в малките населени места и по-висока в големите градове отчитат от предизборните щабове на партиите от Синята коалиция. Висока избирателна активност имаше и от страна на ромите от кв. "Изток" в Кюстендил.
„Гласувам за единния кандидат на Синята коалиция за президент и кмет на София с надеждата, че това ще бъде летящ старт в изборната кампания.", каза лидерът на ДСБ Иван Костов.
Лидерът на СДС Мартин Димитров отговори на изказването на Костов от петък, че членове на кабинета заявили открито подкрепата си за кандидатите на СДС. "ДСБ има зам.-министри в това правителство, които са получили подкрепата на премиера и ако иска ДСБ да бъде истинска опозиция, трябва да си ги изтегли", заяви Димитров, цитиран от БГНЕС


Леви политици също пуснаха гласа си

Кандидатът на БСП за кмет на столицата Георги Кадиев и депутатът от левицата Меглена Плугчиева също се включиха във вътрешните избори на Синята коалиция. Кадиев каза, че не подкрепя конкретен кандидат, а „нормалността“. „Трябва да има надпартийни ценности, надпартийни интереси, национални, и в случая с това гласуване аз исках да отправя апел към всички, че трябва да обединим усилията си за спасяване на страната ни и за спасяване на демократичните ценности“, каза Плугчиева.

Станете почитател на Класа