Продължава напрежението в Киргизстан, 80 са вече загиналите

Бишкек, Киргизстан /КРОСС/ Расте броят на загиналите при междуетническите сблъсъци в Киргизстан. Според информация на министерството на здравеопазването на републиката загиналите хора са вече 80, съобщава агенция АКИpress. Осем човека са загинали в Джалалабад, медицинска помощ са поискали 1066 човека, от тях 608 са били хоспитализирани, а на 380 е оказана медицинска помощ.
В градовете Ош и Джалалабад продължават вълненията. Както Информационна агенция КРОСС съобщи, участниците в безредиците палят автомобили, разбиват витрини на магазини, появили са се и мародери. Временното правителство на Киргизстан се обърна за военна помощ към Русия и въведе извънредно положение в Ошка и Джалалабадска област, на специалните части бе разрешена употребата на оръжие срещу участниците в безредиците. Освен това правителството обяви и частична мобилизация.
Според агенция АКИpress в Джалалабад се чува стрелба, около университета за дружба между народите се е събрала голяма група агресивно настроени млади хора. Освен това в града е спряно и електричеството.

Станете почитател на Класа