Мъжкият стерилитет във фокуса на вниманието

Пловдив /КРОСС/ Стотици двойки с репродуктивни проблеми днес получиха консултации от специалисти в рамките на кампанията, организирана в Пловдив от сдружение "Зачатие". Денят на репродуктивното здраве тази година е посветен на мъжкия стерилитет.

Двама са дипломираните андролози в България, получили в чужбина специалното си образавание в областта на мъжката репродуктивност, съобщава Радио Пловдив. Според специалистите дори само липсата на образавателни програми е достатъчен показател за отношението на здравната система към проблема - обясни андролога д-р Милен Кацаров. По думите му не повече от 10-15 процента са случаите на нелечим мжъки стеритет, но и това е достатъчно голям проблем. Така, освен че по-трудно приемат проблема и търсят помощ, мъжете според експертите са дискриминарирания пол в тази деликатна сфера.

Стимул за надеждата на двойките, които от години преследват мечтата си да имат деца днес е Петина от Варна. От седем месеца тя е майка на тризнаци след 10 годишен път на борба, проведена заедно със съпруга й, сподели щастливата жена.

/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа