Започнаха състезанията на младите огнеборци

Албена /КРОСС/ Стартираха Единадесетите републикански състезания на младежките противопожарни отряди, съобщава пресцентърът на МВР.

Още в първия състезателен ден младите огнеборци демонстрираха изключителен спортен дух и желание за победа. В оспорваната надпревара до златните медали в дисциплината "400 м щафетно бягане с препятствия" стигнаха столичните ученици от СОУ "Елисавета Багряна". Те успяха да преодолеят препятствията само за 72 секунди, като изпревариха своите конкуренти с 4 точки.

По-рано днес с вдигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бяха открити Единадесетите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец - Албена 2010". Те се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Старши комисар Калин Вучков, зам. директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" приветства младите огнеборци от 28-те отряда и им пожела успех в надпреварата.

На откриването на състезанията присъстваха кметът на Кранево Румен Николов, началникът на РИО-Добрич Рина Иванова, директорката на Националния дворец на децата Татяна Досева и директорите на пожарни звена от Добрич, Шумен и Русе.

 

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа