Нов информационен център на Филиз Хюсменова във Варна

Варна /КРОСС/ Евродепутатът Филиз Хюсменова откри нов информационен център във Варна. Центърът се намира на ул. "Княз Александър Батенберг" 6, ет. 3 в морската столица.

Това е петият офис на евродепутата от групата на АЛДЕ след тези във Велико Търново, Търговище, Разград и Сърница, информираха от пресофиса й.

"Варна е градът на инициативните и модерно мислещи млади хора. Това е един от най-бързо развиващите се български градове, а варненци са хора с много хъс и желание за работа. Затова за мен е важно да подкрепим с експертна помощ всички, които искат да се възползват от възможностите, които финансовите инструменти на ЕС предоставят", заяви по време на откриването Филиз Хюсменова.

Европейският център ще информира за финансовите инструменти на Европейския съюз и възможностите за кандидатстване с проекти, включително и по оперативните програми. В него ще работи експерт, избран след конкурс на европейска тема. Гражданите могат да отправят своите запитвания лично на посочения адрес на центъра, както и по електронен път на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Офисът ще предоставя и безплатни материали за европейските институции и програми.

Евродепутат Хюсменова обяви, че информационните центрове в петте града ще се включат в популяризирането на европейския механизъм за микрофинансиране на безработни, който предстои да стартира този месец чрез Европейската инвестиционна банка. Центровете ще предоставят информация за условията за кандидатстване за микрокредити от хора, които са загубили работата си и искат да стартират свой малък бизнес.

Информационните центрове на Филиз Хюсменова отговарят на запитвания на гражданите, поддържат контакти с неправителствени организиции и с млади хора, които се интересуват от европейските теми. Те работят и по общи теми, приоритетни за евродепутата, каквито са безопасният интернет, борбата с климатичните промени, Дунавската стратегия и др. Центровете подчиняват своята работа на потребностите в съответните региони, в тях се отбелязват значими дни на европейската култура и се извършва благотворителна дейност.

/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа