Киргизстан моли Русия за помощ за справяне с безредиците

Бишкек, Киргизстан /КРОСС/ Властите на Киргизстан са се обърнали към Русия за миротворческа помощ, за да се справят с продължаващите междуетнически сблъсъци в южната част на страната, съобщават руските медии. "От вчера ситуацията излезе извън контрол, трябва да бъдат доведени войски, за да се справим със ситуацията. В тази връзка ние се обърнахме за помощ към Русия", цитира РИА Новости думите на ръководителя на временното правителство на републиката Роза Отунбаева. "Сега чакаме властите на Руската федерация да ни отговорят", съобщи Отунбаева.
В град Ош в южната част на Киргизстан и днес продължават безредиците между казахи и узбеки, които вече отнеха живота на 50 човека.
Според сведения от различни информационни агенции в различни райони на града се чуват изстрели, участниците в безредиците палят автомобили и разбиват витрини. Според информация от министерството на здравеопазването на републиката за медицинска помощ към лекарите са се обърнали повече от 700 ранени и властите се страхуват, че ще възникнат проблеми във връзка с изхранването на хоспитализираните хора.

Станете почитател на Класа