При полицейска операция в Драгоман и Елхово е установявана законността при продажбата и разпространението на винетни стикери

При съвместна полицейска операция вчера в Драгоман и Елхово е установявана законността при продажбата и разпространението на винетни стикери. Това съобщиха от МВР.
В акцията са участвали служители на ГД "Криминална полиция", ГД "Гранична полиция" и областните дирекции, както и служители от НАП, Комисия за защита на потребителите, Пътна инфраструктура, Инспекция по труда и агенция "Митници". Правена е проверка за продажбата на винетни стикери на граничните пунктове в Калотина и Капитан Андреево, в граничната зона, обслужвана от РДГП Драгоман и в зоната за отговорност на ГПУ - Свиленград при РДГП Елхово.
В хода на операцията гранични полицаи от Драгоман са проверили 11 фирми. Констатирали са редица нарушения, сред които извършване на търговска дейност без касов апарат, служител без трудов договор, извършване на разплащания с валута без надлежно разрешение, продажба на винетни стикери и гориво във валута без надлежно разрешение, несъответствие в брояча на гориво колонка и отразеното в счетоводните отчети.
Граничари от Елхово са проверили 6 фирми и са констатирали следните нарушения - несъответствие на номерата на продадените винетни стикери; липса на обявени и продажни цени на винетни стикери.
С протокол за доброволно предаване са иззети 62 винетни стикери от служители на икономическа полиция при ОДМВР-Хасково за установяване на истинността им. На нарушителите са съставени актове.

/БТА/

Станете почитател на Класа