Гого: Мечтая да оздравея и да се кача на сцена

Бургас /КРОСС/ Обичаният български изпълнител Гого от "Тоника" не е навел глава пред болестта. Той е събрал цялата надежда, която може да съществува на света, че ще надвие заболяването. Изпълнителят заяви, че вече се чувства по-добре. Лечението в клиника в Израел е подобрило здравословното състояние на певеца, а отношението на лекарите и професионализма с който са работили го кара да се надява, че скоро ще бъде изправен на крака.

"Мечтая да оздравея и да стъпя на сцената здрав", заяви Гого на пресконференция пред журналисти, предаде Грамофона News.

 

Няколко месеца певецът и неговата съпруга Ева бяха в Израел, където Гого претърпя множество изследвания, рехабилитации и лечение на заболяването. Гого страда от автоимунно заболяване на нервната система наречено синдрома на Лу Гери. За съжаление, на този етап, лечение на тази болест няма. Има медикаментозна терапия с препарата "Риотек",който стопира развитието на болестта. Така се лекува Гого. Освен лекарството, певецът е подложен и на рехабилитация и физиотерапия. Тя се извършва в санаториема в Поморие. Физиотерапията трябва да продължи доста дълго време, затовa в момента домът на певеца се преустройва. В къщата му в Айтос ще бъде обособена специална стая за рехабилитация. Надежда за напълно оздравяване в очите на Гого има, и то голяма.

 

"В момента в клиники в Израел, а и в други държави се извършват изследвания на самото заболяване. На този етап, медицината не може да каже какво причинява болестта, и съответно как да се атакува заболяването. Въпреки това предстои да стартират експериментални програми за лечение на тази болест. И аз се надявам, че ще бъде открито такова", заяви Гого.
Неговата съпруга Ева допълни, че болестта не е никак рядка и много хора от България страдат от нея, затова и тя се надява да бъде по-скоро открито лечение.


Ева и Гого благодариха за безрезервната подкрепа на цяла България: на хората, които бяха съпричастни с тях, на българите в чужбина, които не останаха безразлични. Специални благодарности обичаните изпълнители изказаха на д-р Наско Циканделов, чрез който са узнали за възможностите в Израел.


"Аз усетих обичта не само на цяла България, а нa целия свят. Не можете да си представите какво нещо е - ние с Ева се разхождаме по улиците в Израел и изведнъж срещу нас една жена с кученце, хвърли кученцето в ръцете на Ева и тръгна да тича към дома си. Ние бяхме изключително смаяни. Когато жената се върна, донесе ни някаква сума пари и ни каза, че събрала сумата специално за каузата, но не знаела как и къде да ги изпрати в България. Благодаря на всички, които бяха съпричастни с нас и помогнаха- кой с каквото може, благодаря им от сърце ", каза Гого.
50 хил. лева от събраните чрез SMS средства Гого дарява за лечението на Миро от "Мери Бойс Бенд" и на Петър Гюзелев от "Щурците".

 

/АБ/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа