Бойко Борисов ще посети Благоевград и Перник

София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще посети утре, 12 юни, Благоевград и Перник. Той ще бъде придружен от министъра на образованието, младежта и науката доц. Сергей Игнатов, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Благоевград премиерът Борисов и министър Игнатов ще участват в церемонията по връчването на дипломите на абсолвентите на Колежа по туризъм. Тази година 120 студенти са завършили успешно образованието си по организация и управление на хотели и ресторанти, организация и управление на туристическото обслужване и бизнес администрация. След това министър-председателят ще награди най-добрите участници в спартакиадата "Спортът за един мирен свят", организирана от политическа партия ГЕРБ. В състезанията по отделните дисциплини се включиха около 600 ученици и членове на спортните клубове от Община Благоевград.

 

На срещата в Перник премиерът Борисов ще запознае ръководствата на областта и на общината с вчерашното решение на Народното събрание за откриване в града на Европейски политехнически университет, взето по предложение на Министерския съвет. В срещата ще участват заместник-областният управител Георги Шарлачки, кметът Росица Янакиева, депутати от региона и представители на учредителите на университета.



Церемонията в Колежа по туризъм в Благоевград започва в 11 ч. в сградата на учебното заведение, а награждаването на участниците в спартакиадата е на бейзболното игрище край града около 45 мин. по-късно.

Разговорите в Перник ще се проведат в сградата на областната администрация от 13.30 ч.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа