Цветан Цветанов: Работата по "Мутрите" продължава

София /КРОСС/  Работата по разкриването на цялостната престъпна дейност на "Мутрите" продължава и сега. Продължават и разпитите на лица, потърпевши от престъпната дейност на групата. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Атанас Мерджанов от "Коалиция за България" запита защо са освободени шестимата задържани от групата на Даката. "Завършекът на тази специализиране полицейска операция ще бъде това, което, за съжаление, дълги години не беше направено от вас самите", добави той.

"Политическа партия ГЕРБ се създаде през 2006 г., а купуването на гласове започна като уродливо явление в българския демократичен процес започна много преди това", каза вътрешният министър в отговор на изказване на Мерджанов, че тази престъпна група е купувала гласове за ГЕРБ и кмета на Община Тунджа. По думите му, за изборите през 2011 г. МВР ще предприеме действия да не се допускат практики на купуване на гласове.
"Недейте да смятате, че когато се задържат определени лица и мярката им се променя, наказателното преследване е преустановено", изтъкна министър Цветанов.

Съдебни гаранции за 770 хил. лева са внесли подсъдими за пет месеца

Станете почитател на Класа