До 36° ще стигнат температурите утре

София /КРОСС/ През нощта ще бъде ясно. Установява се типично лятно време, с горещини. Ще бъде слънчево, вятърът слаб. В следобедните часове в равнините температурите ще надминават 30°. Максималните за деня ще са между 31° и 36°, в София около 31°, малко по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане ще се задържа без съществени промени, като ще бъде близко, но малко по-високо от средното за месеца.


И в планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове само над билата ще се развива незначителна купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от североизток. Тенденция на повишение на температурите. Дневна температура на 1200 м.н.в около 24°, на 2000 м около 17°.


По Черноморието ще бъде слънчево и топло. През деня ще се появи бризов вятър, поради което и температурите по крайбрежието ще бъдат малко по-ниски спрямо вътрешността на страната, максималните между 27° и 30°. Температурата на морската вода е от 20° по северното до 22° по южното крайбрежие, а вълнението на морето съвсем слабо 1-2 бала.

 

НИМХ

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа