МВнР: България подкрепя Резолюция 1929 на Съвета за сигурност на ООН

София /КРОСС/ "България подкрепя Резолюция 1929 на Съвета за сигурност на ООН. Надяваме се, че тя ще упражни допълнително въздействие върху иранското правителство за завръщане към установения формат на преговори и за постигане на бързо и взаимноудовлетворяващо решение по иранската ядрена програма". Това се казва в изявление на говорителя на Министерството на външните работи по резолюция 1929 на СС на ООН за санкции срещу Иран.

"До този момент правителството на Иран не направи необходимото, за да удовлетвори изискванията на Съвета за сигурност на ООН и на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и да разсее съмненията относно характера на ядрената си програма. Призоваваме правителството на Иран незабавно да спре обогатяването на уран, да възстанови сътрудничеството си с МААЕ и да се завърне на масата на преговорите.
Убедени сме, че активните дипломатически усилия на международната общност, като предприетите наскоро от Турция и Бразилия, са потвърждение на волята да се намери решение на този важен за сигурността проблем чрез диалог, конструктивност и взаимодействие", се казва в изявлението.

 

/АБ/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа