Приключва проектът "Укрепване на АФКОС за подобряване на защитата на финансовите интереси на европейските общности"

София /КРОСС/ Борбата с измамите със средства от фондове и програми на ЕС, сътрудничеството с ОЛАФ, подготовката и извършването на проверки са били сред темите на семинари, обучили 153-ма служители от различни административни структури, съобщиха от МВР.

"Укрепване на АФКОС за подобряване на защитата на финансовите интереси на европейските общности" е мотото на туининг лайт проект, заключителната среща по който се проведе днес. Целта на проекта е цялостно подобряване на съществуващата в България практика, свързана с борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейската общност, както и подобряване на националния координационен механизъм за борба с измамите с европейски средства.
В хода му са проведени серия семинари представители на управляващи, сертифициращи и одитиращи органи, полиция и прокуратура. Обучени са общо 153-ма служители. Борба с измамите със средства от фондове и програми на ЕС, антикорупционни въпроси в рамките на финансирането от ЕС, проблеми на координацията и механизмите на работа и докладване на нередности, със специален акцент върху сътрудничеството с ОЛАФ и други подобни европейски структури, включително подготовка и извършване на проверките на място - са темите, залегнали в обучението.
Партньор по проекта е Федералното министерство на финансите на Германия.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа