Подпалвач на четири асансьора бе осъден на близо четири години затвор

Пазарджик /КРОСС/ Днес  Пазарджишкият окръжен съд призна подсъдимия Д.Д. от Пазарджик за виновен в това, че за периода 12.10.2009 год. до 17.01.2010 год. е запалил асансьорните кабини на четири блока в Пазарджик като пожарите са представлявали опасност за живота на живеещите там хора и са причинени значителни вреди в размер на 50 000 лв. - престъпление по чл. 330, ал.3 от НК.
Осъден е на 3 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от "закрит" тип (затвор).
Пазарджиклията  е осъден да заплати на собствениците на етажната собственост, конституирани като граждански ищци, по 12 500 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди, ведно със законната лихва.
Подсъдимият е признат за невиновен и е оправдан по обвинението, че на 20.10.2008 год. в с. Ивайло е запалил търговски обект (павилион).
Делото се разгледа по реда на съкратено производство и не бяха разпитани призованите свидетели и вещи лица. Осъденият призна всички факти, описани в обвинителния акт. В съдебното заседание беше потвърдена и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража" до влизане на присъдата в сила.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Пловдив в 15-дневен срок.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа